Systemingenjör till flygsystem

Vacancies 06 November 2019

Closing date

26-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Anders Klasbäck +46 (13) 231163
Apply for job!

Har du intresse för och erfarenhet av materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att vara drivande i många kundkontakter där du självständigt bistår med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden? Då är det dig vi söker!

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet. Vi söker medarbetare till flera olika tjänster och det beror mycket på dig vilken inriktning din tjänst kommer att ha.

En inriktning kan vara arbeta med tolkning av leverantörsdokumentation inklusive framtagning av underhållsinstruktioner för flygmaterielunderhåll, analyser, tekniska utredningar samt planering och författande av Tekniska Order (TO), underhållsplaner och publikationer.

En annan inriktning kan vara att ansvara för konfiguration, införande av Tekniska Order (TO) och Servicebulletiner (SB), individregistrering samt teknisk bokföring.


Personlig matchning är viktig för oss!

Arbetsuppgifterna rör Försvarsmaktens flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem, basmateriel samt personlig flygförarutrustning och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem. I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes.

Den du är idag

Oavsett inriktning på tjänst så ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov.

Vi värdesätter att du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med underhållsplanering och tolkning av underhållsdirektiv. Erfarenhet från tekniskt och/eller administrativt arbete med Helikoptersystem, JAS 39 Gripen eller andra komplexa flygsystem, militära eller civila, är meriterande. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av arbete rörande kontinuerlig luftvärdighet

För att lyckas i ditt arbete krävs goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift. Körkort B krävs.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av fyra sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet.

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab. 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen in med din ansökan!

Kontakt:

Anders Klasbäck, rekryterande chef

+46 13 231163

anders.klasback@saabgroup.com

Apply for job!