Systemingenjörer till vår flygburna radar och övervakningssystem

Vacancies 19 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Stefan Karnevi +46 (31) 7949055
Apply for job!

Systems Engineer på Mission System AEW och Sensor Systems AEW

Din roll

Vi söker nu flera systemingenjörer för båda våra grupper inom flygburna radar och övervakningssystem.

En systemingenjör är en teknisk ledare som med brett tekniskt kunnande och god applikationskännedom som säkrar att Saabs konstruktionsarbete leder till en bra och ekonomiskt bärkraftig produkt.

Systemingenjörens huvudsakliga arbetsuppgifter är idag att:

  • genomföra systemutredningar
  • specificera, analysera funktion och prestanda i våra sensorer och system
  • ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system och driva det tekniska arbetet i våra projekt, och tillsammans med projektledare hantera vår kundrelation

Din profil

Vi söker dig med bred teknisk kompetens och analysförmåga. För att fungera bra i gruppen är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.

För tjänsten som systemingenjör är det meriterande att ha:

  • God affärsförståelse och kundfokus
  • Ha kunskapen och förståelsen om arbete i en internationell miljö
  • Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
  • Kunskap om agila metoder och arbetssätt
  • Ett strukturerat arbetssätt
  • Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare
  • Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen

Vad blir du en del av

Business Area Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Affärsenheten Radar Solution ansvarar för markbaserade och flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i fem Product Units.

System Design, AEW&C är en av två grupper och ansvarar för AEW&C System kosntruktion för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

System Design, Sensor är den andra gruppen som fokuserar på System konstruktion för Signal och databehandling, sekundärsensorer och kompletterande sensorystem.

Vi arbetar med agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du utvecklas inom nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Vill du lära dig mer om Surveillance kan du läsa här:
https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.

Du är välkommen in med sin ansökan antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta:
Stefan Karnevi
+46 73 4379055 eller Tomas Berling +46 73 4379266 vilka är våra rekryterande chefer.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!