Systems Engineer (ATA22 & 27)

Vacancies 04 March 2020

Closing date

20-Apr-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Karin Johansson +46 (10) 2162878
Apply for job!

Systemingenjör till Regional Aircrafts designorganisation för Saab 340/Saab 2000

Din framtida utmaning

Till gruppen Mechanical and Electrical Avionic Engineering söker vi nu en systemingenjör till i första hand ATA 27 Styrsystem och ATA 22 Autopilot. Beroende på din kompetens kan även andra ATA-grupper bli aktuella.

Som systemingenjör för nämnda områden kommer du att arbeta med mekaniska styrsystemen samt autopilotsystemen som är installerade i Saab 340 och Saab 2000 och designade i huvudsak på 80- och tidigt 90-tal. Du kommer följa produkterna i dess livscykel och stödja vår tekniska support i deras arbete mot operatörerna vid utredningar och felsökning. Du kommer vara delaktig i utredningar, utveckla modifieringar för att möta nya kundbehov eller myndighetskrav, ta fram olika tekniska underlag och stödja inköpsfunktionen.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du sannolikt att ha breda arbetsuppgifter där många samarbetar för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen. Detta ger goda möjligheter till personlig utveckling och det kan även bli aktuellt att besöka olika leverantörer för att diskutera modifieringar, obsolescens eller kvalitetsfrågor.

Den du är idag

Vi förutsätter att du har en teknisk utbildning, gärna akademisk examen eller motsvarande. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med mekaniska system inom flyg.

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av systemsäkerhetsarbete
  • Erfarenhet av MSG-3 analyser
  • Erfarenhet av certifiering av civila flygplan
  • Erfarenhet av systemintegration
  • Erfarenhet av arbete i Catia (V4)
  • Erfarenhet av planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete.

Personen vi söker har ett strukturerat arbetssätt och är van att jobba flexibelt vilket är en förutsättning då vi verkar i en service organisation. Du måste ha förmågan att både arbeta självständigt och trivas med att arbeta i projektform. Du ska vara analytiskt lagd och ha förmågan att snabbt sätta dig in i tekniska problem och se helheten av olika händelseförlopp.
Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då du kommer att skriva tekniska rapporter i din tjänst.

Det är viktigt att du har kapacitet att lära dig snabbt och en ambition att utvecklas. Praktisk erfarenhet av projektledning eller annan ledarerfarenhet är meriterande. Du är också duktig på att kommunicera, samarbeta och ta egna initiativ. Du trivs med att skapa kontakter och att engagera andra människor.

Dit du är på väg

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom Support and Services affärsenhet Aviation Services finns avdelningen Regional Aircraft. Vår huvudsakliga uppgift är att supporta de ca 350 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 som opererar världen över. Supporten består av allt ifrån tekniska tjänster till reservdelsförsörjning.

Inom Regional Aircraft (RA) blir du en del av sektionen Design and Technical support, som med sina 30-tal medarbetare bl.a. ansvarar för flottans säkra operation och tillgänglighet dygnet runt, året om. Sektionen är en EASA Part 21-godkänd designorganisation och typcertifikatinnehavare för Saab 340 och Saab 2000.

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter. Vi på RA jobbar inom många olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar. Det kan handla om att fördjupa sig tekniskt, arbeta systemövergripande eller att ta en ledande roll. Dina uppgifter och ansvarsområden anpassas kontinuerligt till din kompetens och dina intressen.

Apply for job!