Systems Engineer inom utvecklingsledningen Gripen C/D

Vacancies 13 July 2020

Closing date

17-Aug-2020

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik +46 (10) 2168267
Per Ekhall +46 (13) 182455
Apply for job!

Vill du arbeta som Systems Engineer inom utvecklingsledningen Gripen C/D? Vill du fortsätta att utvecklas med stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vara med och leda vidareutvecklingen av Gripen C/D?

Din roll

Sektionen Systems Engineering, en del av utvecklingsledningen för Gripen C/D (Systems Engineering Management), ger förutsättningar och säkerställer teknisk styrning för fortsatt utveckling och drift av Gripen C/D på vapensystems- och komplett flygplansnivå.
 

Vi har behov av att förstärka med ytterligare medarbetare och söker dig som vill arbeta som Systems Engineer eller integrationsledare.
 

I din roll kommer du att vara med och leda och praktiskt arbeta med bl a styrande tekniska dokument och planer, förbättrade arbetssätt, integration av nya funktioner, att stödja programledningen tekniskt i kundkontakter samt vara med och forma och planera den fortsatta utvecklingen av Gripen C/D- systemet.

Din profil

Vi ser att du har en bred teknisk bakgrund från utvecklingsarbete med Gripen och att du sannolikt tidigare haft ledarroller.
 

Du är självgående och tycker om att samarbeta med andra, har lätt att bygga nätverk och är en lagspelare.
 

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du är som person kommunikativ och tycker om att möta människor och verka i många gränssnitt.
 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
 

Gripen C/D, som är en affärsenhet inom Aeronautics, ansvar ingår att leverera vidareutveckling, modifieringar, förstudier, utbildningar, drift och support av hela Gripen C/D-systemet. Inom Gripen C/D, och utvecklingsledningen inom affärsenheten arbetar vi nära kund och brukare då vi ansvarar för hela genomförandet från kalkylerat uppdrag till utrullning till förband. Du kommer att tillhöra en sektion på ungefär 10 medarbetare med lång erfarenhet och stort tekniskt djup och bredd.
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!