Systemtestingenjör/Systemingenjör/Provledare

Vacancies 04 November 2019

Closing date

30-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Emir Acar [C] +46 (10) 2169353
Klas Wahlström +46 (10) 2171176
Apply for job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.
 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Sektionen Verifiering, som är en del av utvecklingsenheten i Linköping, har ett övergripande ansvar för verifiering av systemkrav. Vi planerar och genomför integration och systemtest av styrda vapensystem, driftsätter systemen på vapenbärare, ansvarar för teknik och metodik inom verifiering och test och har ett särskilt ansvar för telemetri. Vi utvecklar också testutrustning till våra system.
 

Din framtida utmaning

Vår verksamhet är i ett expansivt skede och därför behöver vi förstärka med ytterligare flera medarbetare. Uppdragen sker både på arbetsplatsen och ute hos kund i en omfattning som anpassas till uppdragets behov och individens intresse och möjlighet. Som utprovare av hela vapensystem får du möjlighet att lära dig hela systemets funktion. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus.
 

Vi söker nu ett antal ingenjörer med lite olika profil i en kombination av följande områden:

- Systemingenjör      - Verifiering
- Systemtestingenjör - Provledare
- Systemtestingenjör - Projektledare
- Systemtestingenjör - Verifiering och test
- Systemtestingenjör - Mätdatahantering/Analys
- Utvecklingsingenjör - Programmerare med inriktning Test
- Utvecklingsingenjör - Elektronikutveckling med inriktning Test

 

Beroende på din bakgrund och kommande roll kan följande ingå:
- Kravhantering, verifieringsplanering och genomförande av test och analys
- Utveckling av testutrustning, simulatorer och telemetri
- Genomförande av verifiering, utprovning och systemtest
- Driftsättning och acceptanstest hos kund
- Projektledning inom vårt ansvarsområde
- Provledning av våra testuppdrag på provplats och hos kund
- Metodikarbete verifiering och test

 

Den du är idag

Vi ser gärna att några av dessa områden passar in i din profil:
 

• Du är en praktisk ingenjör med erfarenheter inom områdena systemteknik, elektronik, mätteknik och/eller programvara. Civilingenjör med bredd eller högskole-/gymnasieingenjör med goda erfarenheter värderas lika.
• Du har gärna erfarenhet av verifiering, utprovning och/eller systemtest, men även unga hungriga civilingenjörer med grundläggande kunskaper inom programvara, mätteknik och elektronik kan komma i fråga
• Du är utåtriktad och kan uttrycka dig verbalt och skriftligt på både svenska och engelska
• Du är positiv och gillar att jobba med omväxlande arbetsuppgifter såväl enskilt som i grupp och är öppen för nya utmaningar
• Du har en god analytisk förmåga
• Du har en praktisk läggning med sinne för ordning och reda
• Du är van att ta egna initiativ

 

Har du erfarenhet av att arbeta i miljöer såsom LabView, Matlab, C# och/eller .Net är detta meriterande. Även erfarenhet eller intresse för utveckling av testutrustning kan vara till din fördel. Provledning och/eller projektledning är meriterande.

Din arbetsplats och kontor är placerad i Linköping men tjänsterna medför periodvis resor både nationellt och internationellt.


Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Tjänsterna anpassas efter sökandes intresse, kompetens och erfarenhet. Urval sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!


Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!