Systemverifierare till vår radarverksamhet i Göteborg

Vacancies 07 January 2020

Closing date

09-Feb-2020

Location

Göteborg

Contact

Åsa Mårtensson [C] +46 (10) 2165107
Annikki Larsson +46 (31) 7948353
Apply for job!

Din roll

Du kommer att arbeta med integrations-, verifierings- och acceptansaktiviteter av våra avancerade flygburna spaningsradarsystem (AEW&C) och vara stöd vid flygplansintegration. Arbetet innehåller allt från framtagande och genomförande av testfall, till deltagande i flygprov med tillhörande analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat. Efter leverans till kund kan du komma att vara en del av support-teamet på hemmaplan och på plats hos kund.
En del av arbetet är att vid behov självständigt kunna representera Saab och kunna presentera våra produkter, utvärderingsmetoder och resultat, såväl på hemmaplan som ute hos våra kunder över hela världen. Våra systemlabb används ofta för att demonstrera vår systemkompetens och förmåga inom AEW-området. I arbetet ingår att planera och genomföra sådana demonstrationer för befintliga och potentiella kunder och andra viktiga besökare.

Din profil

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom området är det meriterande.
För tjänsten är det dessutom meriterande att ha:

• Ett strukturerat arbetsätt och god analysförmåga
• Förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
• Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen
• Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
• Goda erfarenheter av kundkontakter

Vad blir du en del av

Affärsenheten Radar Solutions, inom Surveillance, ansvarar för radar- och övervakningssystem varav Airborne Early Warning and Control (AEW&C) är ett av dessa. Inom vår gruppering arbetar ca 30 systemverifierare med olika inriktningar och specialkompetenser. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete över gränserna gentemot andra delar av Saab.
Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö där balans mellan arbete, fritid och familjeliv är en självklarhet. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.
Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vill du läsa mer om hur det är att arbeta på Saab? Läs vår People Philosophy
Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Apply for job!