Teamledare/Mjukvaruutvecklare

Vacancies 16 March 2020

Closing date

19-Apr-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Katarina Midfors +46 (13) 181884
Apply for job!

Din roll

Vi söker dig som vill koda och samtidigt leda och inspirera dina teammedlemmar. Beroende på produkt och projekt kan teamets storlek variera, vanligen mellan 5-10 personer.

I rollen som teamledare har du bland annat ansvar för planering, uppföljning och säkerställning av teamets åtaganden. Som teamledare agerar du som teamets representant utåt. En viktig del är också att motivera teammedlemmarna och tydligt kommunicera förutsättningar och övergripande målsättning.

I din roll kommer du att:

·        ansvara för planering, uppföljning och säkerställning av teamets åtagande

·        agera som teamets representant utåt och samverkar med projektledare, produktägare, teknikledare, linjechefer m fl.

·        utveckla säker programvara till avancerade mjukvarusystem

·        lösa komplexa och intressanta problem

·        spela en nyckelroll för att designa och implementera säker och effektiv funktionalitet

·        kontinuerligt bidra till att förbättra vårt sätt att arbeta

Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt. Vi på Dynamics jobbar inom många  olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar.
 

Din profil

Du är civil- eller högskoleingenjör med bakgrund inom programvaru- och systemutveckling eller motsvarande.  Du känner dig bekväm med programmering i C++ då detta är vårt mest frekvent förekommande språk.

Du har en god kommunikativ förmåga och ett stort intresse för att leda och motivera andra människor.  Som person är du ivrig att lära dig nytt och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Vi ser att du samtidigt är en prestigelös lagspelare med ett strukturerat arbetssätt. Gillar du att se till både helhet och detaljer samtidigt som du gärna tar egna initiativ kommer du trivas hos oss.

Har du erfarenhet av att arbeta som teamledare eller scrum master är det meriterande.

Engelska är vårt koncernspråk som du därför behöver behärska väl, både muntligt och skriftligt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Denna tjänst kräver därför att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av
 

Saabs affärsområde Dynamics, erbjuder obemannade undervattensfarkoster, understödsvapen, missiler, torpeder, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen SW Systems består idag av ca 100 personer som arbetar med programvaruutveckling på Dynamics. Atmosfären är dynamisk och generös med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Vi expanderar nu och står inför många spännande utmaningar och uppgifter i teknikens framkant. Vi söker därför personer som vill vara en del av vårt växande team.

Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och inspirerande arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Vår rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag - Välkommen med din ansökan!

Apply for job!