Teknik- och teamledare för driftutredningar Gripen

Vacancies 14 June 2019

Closing date

25-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Magnus Franzén [C] -
Lena Bjerlöw +46 (13) 182998
Apply for job!

Teknikintresserad med ledaregenskaper? Då är detta något för dig! Var med och skapa ett utredningsteam som gör skillnad! Här finns många erfarna som bara väntar på att få coacha dig!

Din roll

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra produkter genom att ta hand om förslag från våra kunder, utvärdera driftdata som vi får från våra kunder samt att själva förutse vad vi behöver förbättra. Oavsett leder kunskapen till att vi behöver genomföra utredningar för att säkerställa att förslaget verkligen leder till en förbättring både tekniskt och ekonomiskt för våra kunder.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Värdera inkomna förslag ur ett driftsäkerhets- och tillgänglighetsperspektiv
 • Bereda inkomna förslag (tekniskt och ekonomiskt).
 • I samråd med teknisk ledning, externt och internt, definiera vägen framåt för varje enskilt förslag.
 • Driva och genomföra driftutredningar
 • Leda en grupp som arbetar med driftutredningsarbete.
 • Arbeta för att effektivisera arbetssätt.

Din profil

Vi söker dig som vill bereda och leda utredningar. Du ska ha en vilja att bidra med eget arbete i ett litet team för driftutredningar.  

 • Du är högskoleingenjör och/eller har några års erfarenhet från utvecklingsarbete.
 • Du är analytisk och kan ta ställning till teknik och kostnad, du har helhetsperpektiv.
 • Du är utåtriktad och kommunikativ då rollen innebär mycket kontakter både internt och externt.
 • Du är drivande, tar ett stort eget ansvar, gillar ordning och reda och du är nyfiken.
 • Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska både det engelska och svenska språket i tal och skrift.

Vad du blir del av

Sektionen ILS (Integrated Logistics Support) inom affärsområde Aeronautics, är en central funktion inom utvecklingsorganisationen som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-X och obemannade farkoster. Sektionen ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. Sektionen är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.

Sektionens huvudsakliga mål är att skapa en hög tillgänglighet och låg driftkostnad för våra produkter genom en genomtänkt och integrerad design av såväl produkterna som deras stödjande system.

Verksamheten sker i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel systemutveckling, konstruktion, flygprov och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners. Arbetet sker huvudsakligen i våra produktprojekt och omfattar hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.


Välkommen med din ansökan!

Apply for job!