Tekniker med inriktning Elektronik

Vacancies 19 November 2019

Closing date

10-Dec-2019

Location

Arboga

Contact

Jens Fredensborg +46 (10) 2171098
Micael Ackhammar +46 (10) 2156184
Apply for job!

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena laser, IR och optik? Då kan du vara en person som skulle passa hos oss på Optronikcentrum.
 

Din roll
Som tekniker med inriktning mot elektronik i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet av den elektro-optiska materielen som finns inom försvarsmakten med huvudinriktning mot IR-teknik och laser.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika system. Det är allt ifrån soldatburna enheter till enheter som sitter på stridsfordon. Rollen kan också innebära att delta i olika underhållsutredningar/uppdrag och att jobba med förbättringar av underhållsresurser och testutrustningar.
 

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag.

Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.


Kvalifikationer:

·         Gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik eller relevant kunskap inhämtad ifrån arbetslivet

·         God kunskap inom elektronik

·         Flytande svenska i tal och skrift

·         Goda kunskaper i engelska

Meriterande:

·         Erfarenhet från arbete med mätteknik

·         Erfarenhet från arbete med felsökning

·         Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen
 

Vad du blir en del av

Du kommer bli en del av gruppen Production Sensor som består av 21 medarbetare i olika roller som tekniker, underhållsingenjörer och systemingenjörer. Vi arbetar med underhåll och teknisk support av elektro-optik och sensorer genom hela livscykeln. Våra kunder är framförallt Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV). Vi arbetar med en stor variation av sensorer och system från soldatburna till sensorer lokaliserade på stridsfordon och Jas 39 Gripen.

Gruppen “Production Sensor” tillhör Business Area: Saab Support & Services

https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!