Tekniker med inriktning finmekanik

Vacancies 29 October 2019

Closing date

19-Nov-2019

Location

Arboga

Contact

Jens Fredensborg +46 (10) 2171098
Micael Ackhammar +46 (10) 2156184
Apply for job!

Vill du arbeta med intressant teknik inom områdena optik och elektro-optik? Då kan du vara en person som skulle passa hos oss på Optronikcentrum.
 

Din roll

Som tekniker med inriktning mot finmekanik i gruppen ”Production Sensor” kommer du att arbeta med flertalet soldatburna sensorsystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att felsöka, reparera, underhålla och testa försvarsmaktens olika system. Det är i huvudsak underhåll av soldatburna enheter inom klassisk optik och elektro-optik (kikare, kikarsikten, bildförstärkare, rödpunktssikten, mörkerriktmedel etc).
 

Din Profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. 

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på att få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i olika ärenden.

Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.
 

Kvalifikationer:

  • Gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik eller relevant erfarenhet från arbetslivet.
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
     

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete med mätteknik
  • Erfarenhet från arbete med felsökning
  • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik och optik

Vi använder fortlöpande urval för denna rekrytering vilket innebär att befattningen kan tillsättas före utgången av jobbannonsen. Om du känner dig säker på att du matchar den ovan beskrivna profilen – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vad du blir en del av

Du kommer bli en del av gruppen Production Sensor som består av 21 medarbetare i olika roller som tekniker, underhållsingenjörer och systemingenjörer. Vi arbetar med underhåll och teknisk support av elektro-optik och sensorer genom hela livscykeln. Våra kunder är framförallt Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV). Vi arbetar med en stor variation av sensorer och system från soldatburna till sensorer lokaliserade på stridsfordon och Jas 39 Gripen.

Gruppen “Production Sensor” tillhör Business Area: Saab Support & Services

https://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Apply for job!