Teknikledare driftsäkerhet

Vacancies 17 April 2019

Closing date

08-May-2019

Location

Linköping

Contact

Unn Thorén [C] +46 (10) 2166222
Lena Bjerlöw +46 (13) 182998
Apply for job!

What you will be a part of

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen ILS (Integrated Logistics Support) är en central funktion inom utvecklingsorganisationen som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-X och obemannade farkoster. Sektionen ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. Sektionen är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.

Sektionens huvudsakliga mål är att skapa en hög tillgänglighet och låg driftkostnad för våra produkter genom en genomtänkt och integrerad design av såväl produkterna som deras stödjande system.

Verksamheten sker i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel systemutveckling, konstruktion, flygprov och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners. Arbetet sker huvudsakligen i våra produktprojekt och omfattar hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift.

Det finns 2 ILS-sektioner med ca 11 personer i varje. Vi arbetar tätt ihop och är ett samspelt och öppet gäng med mycket erfarenhet att lära ifrån.

Your role

Vi behöver bli fler då sektionerna står inför nya positiva utmaningar till följd av nya produkter och en omfattande verksamhetsutveckling inom området som resulterat i moderna integrerade arbetssätt inom systemutveckling såväl som större produktöverskridande ansvar.

Du kommer jobba både i design-, utvecklings- och driftsfasen av Gripen. Du kommer både leda arbete och själv vara med och genomföra driftsäkerhets- och underhållsanalyser på komplexa system där resultatet har en verklig påverkan på produkternas design, underhåll och resursförsörjning.

Du kommer genom arbetsuppgifterna kunna bidra till reducerade utvecklings- och driftskostnader för produkterna såväl genom direkt utvecklingsarbete som genom utveckling av arbetssätt och metodik. Då sektionens ansvars- och verksamhetsområde har stor bredd finns goda möjligheter till varierande arbetsuppgifter över tiden.

Här delar vi gärna med oss av vår erfarenhet och kunskap och ser till att du får ett ständigt lärande och utveckling.

Your skills and experience

Vi söker dig som är teknikintresserad och tycker om att arbeta med hela system, analysera och se samband. Du är intresserad av övergripande design- och verksamhetsutveckling med fokus på kund och driftsäkerhet. Du vill precis som vi andra på sektionen se våra produkter i luften och inte ha dem stående på marken!

Du har en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Du är duktig på att kommunicera med din omgivning och bidrar gärna med nya tankar och idéer.

Antingen är du högskoleingenjör eller så har du några års erfarenhet från utvecklingsarbete. Du kan vara både junior och senior och vi har möjlighet att skräddarsy arbetsuppgifter åt dig.

Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska både det engelska och svenska språket i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kontakta gärna rekryterande chef om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Apply for job!