Testingenjör

Vacancies 24 June 2019

Closing date

11-Aug-2019

Location

Huskvarna

Contact

Andreas Oliw [C] +46 (10) 2169327
Erik Moreau +46 (10) 2168059
Apply for job!

Din framtida utmaning

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Din uppgift kommer vara att verifiera att Avionics produkter klarar dessa tuffa miljöer. Du kommer också vara involverad i våra projekt för att i ett tidigt stadie se till att designen av våra produkter klarar de olika miljöer den kommer utsättas för. I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, chefsingenjörer och testutvecklare. Vi har testfaciliteter på vårt område där de flesta tester utförs, men vissa tester behöver göras på externa laboratorier både i Sverige och utomlands.

Arbetet ger en bred förståelse för Avionics hela verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Som Testingenjör på sektionen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Bryta ner krav kopplade till miljötålighet för våra produkter.
  • Definiera hur miljötesterna skall genomföras och vilken utrustning som behövs och skriva detta i en procedur.
  • Genomföra miljöprovning så som vibrations-, temperatur-, elmiljö- och blixtprov.
  • Dokumentera resultatet i testrapporter.

Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning elektronik, mekanik eller fysik. Det är meriterande om du har arbetat med eller har erfarenhet av mätteknik, elektronikkonstruktion, verifiering och EMC.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Avionics Systems, en del av Saab som erbjuder sina kunder styr- och reglerelektronik för flygsäkerhetskritiska och taktiska system samt, elektromekaniska aktuatorer och displaysystem. Sektionen du kommer arbeta i är en del av linjeorganisationen och heter Test Equipment and Verification. Sektionen har två huvudsakliga uppgifter. Den första är att genomföra miljötester av våra produkter. Den andra är att förse Avionics projekt med utrustning som kan användas för kravverifiering, miljötester och produktionstester. Vi utvecklar och designar testutrustningar, både hårdvaran och mjukvaran.

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Välkommen in med din ansökan!

Apply for job!