Underhållsberedare, ILS Gripen, Airframe

Vacancies 16 April 2019

Closing date

05-May-2019

Location

Linköping

Contact

Exina Karmanik [C] +46 (10) 2168267
Peter Skullman +46 (13) 185345
Apply for job!

På Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Inom området har vi fem (5) sektioner inom teknikområdet skrovkonstruktion vilken en (1) har ansvar för underhållsberedning.


Vi söker nu en medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss då vi har en tillströmning av nya intressanta uppdrag!

Din framtida utmaning

Vi söker en underhållsberedare, som kan utvecklas och fungera väl i vår grupp. Arbetet innebär att man jobbar brett med avseende både på underhållsberedning och möjligen med inslag av skrovkonstruktion.

Rollen som underhållsberedare innebär arbetsuppgifterna bland annat:

  • Att genom granskning säkra att ändringar och nya konstruktions-lösningar från projekten bereds i våra underhållssystem samt att underhålls- och driftsäkerhetsmässiga krav innehålls
  • Analysera och definiera behovet av förebyggande och avhjälpande underhållsåtgärder
  • Identifiera, definiera och utreda påverkan på underhållssystemet
  • Verka som delprojektledare inom verksamheter för produktutvecklingsuppdrag samt separatorder
  • Även att utvärdera (tekniska) driftanmärkningar avseende behov av kompletterande utredning/åtgärd

I rollen ingår att aktivt delta i de olika projekten för att säkra att vår produkt fungerar hos slutkunden. Du ska kunna utveckla förmågan att ta fram kompletta beredningsunderlag baserat på konstruktionsunderlag i både nya och pågående projekt, samt ha god kunskap om hur och under vilka förutsättningar slutkund använder underlaget. Du kommer även att stötta eftermarknad vid underhållsfrågor, från tidiga konceptstudier till färdiga underlag.

 

Den du är idag

Vi tror att du har en bakgrund som ingenjör, konstruktör eller produktionstekniker, med inriktning mot flygteknik eller har på annat sätt skaffat sig erfarenhet av flygteknik eller motsvarande.

Som person förstår du värdet av att samarbeta, samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Har du även god kunskap om hur och under vilka förutsättningar brukaren arbetar kommer det underlätta för ditt dagliga arbete. Goda kunskaper i engelska och god datavana är ett krav för denna tjänst.

Meriterande är om du har en bakgrund och/eller erfarenhet från flygunderhåll, som flygingenjör, tekniker eller arbetat som produktionstekniker ("beredare") alternativt någon form av erfarenhet av underhållsberedning.
Om du har arbetat som underhållsberedare och har kunskap eller erfarenhet av Teamcenter, ILS-db eller CATIA V4/V5 är det givetvis ett plus.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vad du blir en del av

Vårt utvecklingsarbete bedrivs i projektform och våra arbetsverktyg är i första hand ordinarie PDM-system TeamCenter och underhållsberedningssystem ILS-db samt för Gripen E, MBD-MI. Även så finns konstruktionsverktyget CATIA (V4 och) V5 vid behov. Utvecklingsarbetet förutsätter även ett samarbete med andra kompetensområden som t.ex. tekniska publikationer, mek-, el- och avionikinstallation, hållfasthet, systemutveckling och miljö. Vi har också kontakter med kunder, leverantörer och partners både i Sverige och utlandet. 

Välkommen med din ansökan!

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Apply for job!