Underhållsingenjör

Vacancies 30 October 2019

Closing date

24-Nov-2019

Location

Linköping

Contact

Emelie Staaf +46 (10) 2166520
Lars Gerhardsson +46 (13) 231538
Apply for job!

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Affärsenheten Gripen Support levererar supportlösningar som sträcker sig över hela Gripenflygplanets livslängd. Avdelningen Maintenance Production är enhetens samlade kompetens för apparatunderhåll, reparation och fåstyckestillverkning. Vi möjliggör en effektivare verksamhet och konkurrenskraft för Support och Services. Till sektionen Engineering i Malmslätt söker vi nu underhållsingenjörer. Inom avdelningen är vi ca 20 personer som jobbar tvärfunktionellt med övriga stödfunktioner som produktionsteknik, inköp och planering för att skapa förutsättningar för vår underhållsproduktion.

Din framtida utmaning

Som underhållsingenjör hos oss kommer du att arbeta med underhållstekniska frågor för mekaniska komponenter till flygplan och helikoptrar. Arbetsuppgifterna består av tekniskt stöd till vår underhållsverkstad och kund. Detta inkluderar framtagning och uppdatering av våra underhållsresurser, bestående av testutrustningar, verktyg, processer och instruktioner. Arbetet bedrivs mycket självständigt och erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, inom ett mycket brett verksamhetsområde. Resor i tjänsten kan förekomma, både inom och utanför Sverige.

Den du är idag

Vi söker dig med examen från en flygteknisk utbildning, yrkesutbildning eller högre. Du kan vara flygmekaniker idag som vill utvecklas inom ditt område. Kanske arbetar du med underhåll idag och vill ta nästa steg eller så är du en ingenjör som gillar närheten till en underhållsverkstad. Arbetslivserfarenhet inom exempelvis flygunderhåll på system-/komponentnivå eller liknande underhållsverksamhet eller tidigare erfarenhet av en teknisk tjänst där du arbetat med dokumentation och/eller underhållsarbete är meriterande. Vidare ser vi att kunskap om Part 145/RML V6A är meriterande.

Du är samarbetsvillig, ansvarstagande, noggrann, engagerad, van att ta egna initiativ och har en vilja att utvecklas. Du känner dig nyfiken och ambitiös har en god integritet samt tar dina uppgifter på stort allvar.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både engelska och svenska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Apply for job!