Underhållstekniker till Saab!

Vacancies 01 July 2019

Closing date

30-Sep-2019

Location

Linköping

Contact

Emma Eriksson [C] -
Marcus Larsson +46 (13) 182783
Apply for job!

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar.  Avdelningen består idag av ca 25 personer där underhållstekniker, underhållsingenjörer, tekniska ledare, inköp, förrådsansvariga, styr och reglertekniker ingår.

Din framtida utmaning

Rollen som underhållstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med Saabs produktionsutrustningar. Arbetsuppgifterna består av både förebyggande och avhjälpande underhåll och du kommer att medverka i utredningar som syftar till att minska antalet störningar, stopp och haverier i produktionsutrustningen. Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.

Som underhållstekniker på Saab kommer du att ha följande ansvarsområden:

  • Felsöka, utreda och eliminera störningar och avvikelser på produktionsutrustningarna.
  • Utbilda och leda maskinoperatörer i maskinunderhåll.
  • Utveckla organisationen i förebyggande underhåll och förbättringsarbete.
  • Medverka i investeringsprojekt.

Du kommer kontinuerligt utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå, resor till andra länder kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid eller 2-skift, där arbetsberedskap förekommer.

Den du är idag

Eftersom rollen innebär dagligt samarbete och kommunikation med andra bör du vara serviceinriktad och gilla att lösa problem i grupp.  Vi värdesätter att du är trygg i dig själv och ansvarsfull som person. Då det ingår att leda och utbilda sina medarbetare så ser vi även att du är pedagogisk och uppskattar att hjälpa andra.

För att lyckas i rollen krävs att du har gymnasieutbildning inom relevant område samt att du behärska svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, som förebyggande och avhjälpande underhåll av produktionsutrustningar. Vi värdesätter att du har kunskaper om verktygsmaskiners uppbyggnad, komponenters funktioner samt styrning av dessa.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Apply for job!