Underhållstekniker

Vacancies 02 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Emma Eriksson [C] -
Marcus Larsson +46 (13) 182783
Apply for job!

Underhållstekniker till Saab!

Din framtida utmaning

Rollen som underhållstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med Saabs produktionsutrustningar. Arbetsuppgifterna består av både förebyggande och avhjälpande underhåll rent praktiskt men inkluderar också förbättringsarbete och viss incidentrapportering. Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.

Som underhållstekniker på Saab kommer du att ha följande ansvarsområden:

·         Felsöka, utreda och eliminera störningar och avvikelser på produktionsutrustningarna

·         Stötta och instruera maskinoperatörer i maskinunderhåll

·         Aktivt arbeta mot verksamhetens uppsatta mål genom förbättringsarbeten och förebyggande underhåll

·         Medverka i investeringsprojekt

Du kommer kontinuerligt utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå, resor till andra länder kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid eller 2-skift, där arbetsberedskap förekommer.

Den du är idag

Är du en duktig mekaniker med goda kunskaper i el o styrsystem så har vi jobbet för dig! Vi ser gärna att du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, som förebyggande och avhjälpande underhåll av produktionsutrustningar. Vi värdesätter dessutom om du har kunskaper om verktygsmaskiners uppbyggnad, komponenters funktioner samt styrning av dessa.

Eftersom rollen innebär dagligt samarbete och kommunikation med andra bör du vara serviceinriktad och gilla att lösa problem i grupp. Vi värdesätter att du är trygg i dig själv och ansvarsfull som person. Då det ingår att stötta och instruera maskinoperatörer så ser vi gärna att du är pedagogisk och uppskattar att hjälpa andra. För att lyckas i rollen krävs att du har gymnasieutbildning inom relevant område, att du behärska svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.

Mycket meriterande:

·         Tidigare erfarenhet av arbete inom el, hydraulik, felsökning, mekanik eller styrsystem; då gärna erfarenhet av Fanuc, Heidenhain, Siemens eller Mitsubishi styrsystem.

Meriterande:

·         El- och/eller mekanikbakgrund

·         Mekanisk reparationserfarenhet

·         Tidigare arbetat som operatör eller med att serva CNC-styrda maskiner

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar.  Avdelningen består idag av ca 25 personer där underhållstekniker, underhållsingenjörer, tekniska ledare, inköp, förrådsansvariga, styr och reglertekniker ingår.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Matilda Norberg, matilda.norberg@skill.se eller 013–4738167

Apply for job!