Utveckla Gripens pilotmiljö - Bli mjukvaruutvecklare på HMI

Vacancies 03 December 2019

Closing date

13-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Annika Holm Lindström [C] -
Admir Dervisic +46 (10) 2161197
Apply for job!

Vill du jobba med ett presentationssystem i världsklass? Vill du ge Gripens piloter en bra arbetsmiljö och taktiskt övertag i skarpt läge?

På området för Human-Machine Interaction (HMI) är vi ansvariga för att integrera alla displayer i cockpit och utveckla symboliken som visas på dessa displayer. Vår huvudfokus är att underlätta pilotens arbete och optimera presentationssystemet så att tillgång till rätt information, vid rätt tidpunkt finns hela tiden. Informationen kommer från många olika delar av materielsystemet Gripen, från visning av primär flygdata som höjd och hastighet till sikte för vapen. Vi utvecklar, som namnet antyder, länken mellan människan och maskinen.

Som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du ingå i ett agilt utvecklingsteam med fokus på att utveckla funktion och integrera hårdvara för Gripen E och kommande flygande produkters presentationssystem. Teamet ansvarar för integration av en eller flera apparater genom hela processen, från konceptstudier till verifiering av funktion i flygsimulator tillsammans med pilot.

Vi söker dig med ett stort intresse för mjukvaruutveckling. Du känner dig bekväm med programmering i C++ då detta är vårt mest frekvent förekommande språk. Eftersom presentationssystemet är en central funktion i flygplanet med många intressenter och inblandade discipliner ställer vi krav på god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du dessutom har några års erfarenhet av arbete inom mjukvaruutveckling och har deltagit i projekt som utvecklat komplexa mjukvaruintensiva system, gärna inom apparatintegration.

Ett stort intresse och kunskap för att lösa komplexa problem kommer hjälpa dig att lyckas i tjänsten. Som person delar du gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Vi ser att du är en kommunikativ lagspelare och har ett strukturerat arbetssätt. Gillar du att se till både helhet och detaljer samtidigt som du gärna tar egna initiativ kommer du trivas hos oss.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

För frågor om tjänsten: Admir Dervisic 073-4181197

Urval och rekrytering sker löpande. Sista ansökningsdag är 20200113. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Apply for job!