Utvecklare till Aircraft Simulation

Vacancies 16 September 2020

Closing date

06-Oct-2020

Location

Linköping

Contact

Emir Acar +46 (10) 2169353
Rikard Gunzenheimer +46 (10) 2167189
Apply for job!

Här gör du någonting på låtsas på riktigt!

Vi på Aircraft Simulation ansvarar för den mjukvaruplattform som simulerar ett komplett Gripen stridsflygplan. Frågar du oss, så är det den mest intressanta och utmanande produkt som finns på SAAB.

För rollen ser vi att du har

·         Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig

·         Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi kommer att gilla dig extra mycket om,

·         Du tycker programmering är livet.

·         Du är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team. 

·         Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov.

·         Du inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik och tankesätt.

·         Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer.

·         Du ser laget före jaget.

Din roll

Som utvecklare hos oss så kommer du absolut inte till ett färdigdukat bord. Vi har en otroligt komplex produkt som stundtals ger oss gråa hår, men även en stor tillfredsställelse när vi tillsammans löser problem. Vi har stort leveransfokus, samtidigt så tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor. Vardagen som utvecklare är väldigt varierande från diskussioner kring lösningar, till fokuserad kodning, till att själv testa koden i en av simulatorerna, till dokumentation.

Din profil

Du älskar att skriva kod och vet att du är väldigt bra på det. De språk vi använder främst är C, C++, ADA & Python, men även lite Fortran dyker upp ibland. Våra vanligaste verktyg finns i Atlassian sviten (Jira, Bitbucket & Confluence). Behärskar du något av dessa språk är det bra, men vi ser inte heller några problem med att du inte gör det, bara du har rätt driv och engagemang så lär du dig snart! Du får både vara nyexaminerad eller en som har flera års erfarenhet, bara du tycker profilen stämmer in på dig.

Vad blir du en del av?

Avdelningen Simulators, Training and Support Systems utvecklar simulatorer, riggar och supportsystem för alla faser inom produkten Gripen (koncept, marknad, utveckling, validering och träning). Området Development Simulators består av fyra sektioner och sysselsätter ca 75 personer. Tillsammans ansvarar vi för simulatorer och riggar för både Gripen C/D och E/F.

Sektionen Aircraft Simulations är idag 26 personer fördelat på fyra team som har sina respektive ansvarsområden, så möjligheten att kunna växa kompetensmässigt finns inom sektionen, men även inom hela området. Vilket av teamen som skulle passa dig bäst diskuterar vi vid intervjutillfället.

Vi jobbar efter scrum-principer och det agila manifestet är en ledstjärna för vårt tankesätt. Vi arbetar på att bli så självorganiserade som vi bara kan, vilket innebär att du vill kunna ta ett stort ansvar för dina egna och teamets uppgifter.

På Saab är vi måna om våra anställda och har därför bra möjligheter till träning och friskvård samt många andra förmåner som ska göra att du trivs extra bra på jobbet.

Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi kommer göra urval löpande.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Apply for job!