Verksamhetsnära IT-stöd tekniska produktionssystem

Vacancies 17 December 2019

Closing date

27-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Lisen Götze [C] +46 (10) 2167765
Niklas Krakau +46 (13) 185733
Apply for job!

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att verka inom avdelningen Governance & Management Support och kommer att bli en del av området Model Based Engineering. Området Model Based Engineering är en stödfunktion till Aeronautics verksamhet för produktutveckling och tillhandahåller de metoder som företagets ingenjörer använder i sitt dagliga arbete. Vår kärnkompetens ligger inom användarstöd, utveckling av metodik och strategiska affärsåtaganden samt förvaltning och anpassning av den metodik och teknik som används inom affärsområdet. Området är ledande inom MBD-metodik, Model Based Definition, en metodik där alla krav på artikeln finns i 3D-modellen och återvinns inom samtliga discipliner. Inom området arbetar cirka 50 personer med varierande bakgrund, ålder och kön.

Vi letar nu efter en person som ska arbeta som verksamhetsnära IT-stöd inom tekniska produktionssystem.

Din roll

Som verksamhetsnära IT-stöd inom tekniska produktionssystem arbetar du nära verksamheten med fokus på att upprättahålla de tekniska produktionssystemens funktion och på så sätt hjälpa verksamheten till maximal effektivitet.  I begreppet tekniska produktionssystem ryms alltifrån mätsystem och maskinstyrning till övervakning av processutrustning. Bredden i de förvaltade systemen innebär ett varierande arbete där det finns stora möjligheter att utvecklas och lära sig nya saker. Efter felsökning består IT-stödet ofta i byte av hårdvara, installation, konfiguration och test. Systemen är ofta verksamhetskritiska och arbetet behöver ibland utföras under tidspress. Utöver felsökning, åtgärder och test innebär rollen kontinuerligt förbättringsarbete för att minska felutfall och risker. Möjlighet finns till utveckling som systemtekniskt ansvarig för ett eller flera system eller applikationer. Som systemtekniskt ansvarig håller du även i övergripande kontakter med kravställande verksamhet och våra leverantörer.

Din profil

För att bli framgångsrik som verksamhetsnära IT-stöd inom tekniska produktionssystem bör du ha stor vana vid att arbeta med datorer, såväl med hårdvara som med installation/uppdatering av mjukvara och konfigurationer.

Tjänsten ställer stora krav på kommunikativ förmåga och det är meriterande om du tidigare har arbetat med support eller i helpdesk. I ditt arbete bör du ha en förmåga att ta initiativ och driva ditt felsökningsarbete framåt.

Som IT-stöd har du nytta av ett brett nätverk av kontakter, varför du bör vara nätverkande och utåtriktad. Det är meriterande om du redan har ett nätverk inom IT-stöd på Saab. Om du vill arbeta brett och verksamhetsnära med IT-stöd inom flygindustri har du här en unik möjlighet till ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande.

För denna tjänst krävs B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska. Denna tjänst kräver också att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringsspecialist Lisen Götze på +46734187765 eller rekryterande chef Niklas Krakau på +46734185733.

Apply for job!