Verktygskonstruktör

Vacancies 25 June 2019

Closing date

12-Aug-2019

Location

Linköping

Contact

Linus Hall [C] +46 (10) 2167734
Kenneth Karlsson +46 (13) 182638
Apply for job!

Din framtida utmaning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram lösningar i form av en verktygssats för sammanbyggnad av produkt som uppfyller krav på teknik, miljö och ekonomi.

I det arbetet ingår bl.a. att:

  • Ta fram verktygskoncept
  • Definiera verktygssats
  • Ta fram verktygsunderlag
  • Hantera kundkrav på verktygssats och verktygsunderlag
  • Teknisk support för externa verktygsleverantörer
  • Tillsammans med produktionsteknik säkerställa att vald konstruktionslösning uppfyller krav på byggbarhet och ergonomi

Ovanstående innebär ett tätt samarbete med företagets produktions- och inköpsavdelning likväl som med de leverantörer som företaget arbetar tillsammans med. Ansvaret innefattar både att införa ny teknologi som att stötta de befintliga produktionsavsnitten. Uppgifterna inkluderar även att upprätta och underhålla standarder och verksamhetsdokument.

Den du är idag

Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens inom verktygskonstruktion med inriktning mot sammanbyggnad i taktade produktionslinor eller motsvarande. Tidigare arbetslivserfarenhet från sammanbyggnad inom flygindustrin är en fördel men inte ett måste. Goda kunskaper i engelska är ett krav då flera av våra befintliga projekt/program bedrivs i nära samarbete med externa kunder, samarbetspartners och internationella leverantörer. God datorvana är också en förutsättning.

Du är en naturlig ledare och trivs med att leda både stora och små projekt samtidigt som du brinner för tekniken. Du är nyfiken, noggrann, jobbar metodiskt och håller ordning och reda. Du är social, lyhörd och trivs att samarbeta med andra.

Vad du blir en del av

Inom sektionen för Industrialisering arbetar vi med verktygskonstruktion, forskning och teknikutveckling samtidigt som vi stöttar vår produktion inom teknikområden så som komposit, sammanbyggnad, skärteknik och automation. Vi ansvarar för design av verktyg vilket inkluderar formverktyg, fixturer, jiggar, kompositutbredningar och laserprojiceringar. Detta innebär mycket samarbete med såväl andra delar av företaget som externa kontakter i form av kunder, samarbetpartners och leverantörer. Dessutom bidrar sektionen med kompetens gällande produktionsteknisk utveckling av nya produkter och tillverkningstekniker inom komposit, sammanbyggnad och skärteknik. Detta inkluderar även stöd vid kvalificering av processer och metoder utifrån både egna och kunders krav. Sektionen verkar inom affärsprojekt, F&T-projekt samt inom stödet för ständig förbättring och ändringshantering avseende befintlig serietillverkning. Sektionen bidrar också med kravställning och tekniskt stöd till framtagning av motsvarade underlag i leverantörsledet (interna och externa leverantörer). Sektionen är även involverad i tekniska utredningar samt kalkylering av utvecklings- och tillverkningskostnad inom teknikområdet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Apply for job!