Vi söker en komponentingenjör inom elmekanik!

Vacancies 20 March 2020

Closing date

13-Apr-2020

Location

Linköping

Contact

Lovisa Freberg [C] +46 (10) 2160441
Peter Anderstedt +46 (13) 186153
Apply for job!

Har du erfarenhet av en roll som komponentingenjör inom elmekanik? Då vill vi gärna att du läser vidare!
 

Din framtida utmaning

Som erfaren komponentingenjör blir ditt arbete att stötta våra ingenjörer i deras val av rätt komponenter till kommande konstruktioner. I dina uppgifter ingår även att analysera komponenterna i befintliga produkter och signalera när det blir dags för åtgärder så att vi kan hålla dessa produkter producerbara till rätt kostnad. Förutom detta kommer du att jobba med de miljökrav vi har på oss att följa som innebär att delta i arbetsgrupper som hanterar miljöaspekter som t.ex ingår i RoHs och Weee direktiven. Saab jobbar även aktivt med att kvalificera våra leverantörer av elektronik och elmekaniska komponenter och du kommer att kunna vara Saab Dynamics representant gällande det arbetet, vilket kan komma att innebära deltagande vid olika audits runt om i världen. Hos oss arbetar du i en miljö där vi kontinuerligt utbildar vår personal. Så förutom att vara med att utveckla, får du även stora möjligheter att själv påverka din utveckling hos oss på Saab Dynamics.

Den du är idag

Att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. För att trivas i rollen behöver du vara social och van vid att jobba i team. Det är också viktigt att du bidrar med konstruktiva och nytänkande idéer.

Kvalifikationskrav:

  • Högskoleingenjörsexamen med inriktning mot elmekanik eller liknande
  • Ett stort intresse för utveckling
  • Goda kunskaper inom elmekanik
  • Tidigare erfarenhet inom komponentingenjörsområdet
  • Erfarenhet av verktyget Edm som används för administration av komponentdata.


Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av elektronikutveckling, elektronikproduktion, uppbyggnadsteknik och/eller PBA utveckling och därigenom har förståelse för komplexiteten hos angränsande kompetensområden.


Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 

Vad du blir en del av

Utvecklingsavdelningen fyller en viktig funktion. Vi bidrar med plattformar/elektronikkonstruktioner till alla projekt.. Våra produkter finns i många olika krävande miljöer, allt ifrån luftburet till undervatten. Det är därför extremt viktigt att göra rätt komponentval för varje produkt. Hos oss kommer du att bli en del av ett team som brinner för sina uppdrag där det finns stor kompetens och drivkraft att serva projekten på bästa sätt, likväl som att föra metodiken framåt. Teamet har olika ansvarsområden som elektronik, mekanik etc, och ditt område kommer att vara elmekanik, allt detta under ledning av teamledare som skapar förutsättningar och positiv energi i hela gruppen.
 

Urval sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Apply for job!