Vill du vara en del av Gripens vapenutprovning?

Vacancies 17 December 2019

Closing date

31-Jan-2020

Location

Linköping

Contact

Karin Lifvergren [C] +46 (10) 2168038
Karin Gunnstam +46 (10) 2163341
Apply for job!

Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nästa generation av Gripen!

Din framtida utmaning

Vapenutprovningen på Gripen är vårt uppdrag och nu behöver vi bli flera! Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Arbetet sker ofta i kampanjform och du har då en sammanhållande och drivande roll för genomförandet av proven. Det finns även möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som utvecklas hela tiden. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att utvecklas kontinuerligt.

Den du är idag

Du har ett genuint tekniskt intresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga för spårbarhetens skull.

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Lämplig bakgrund är civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning. Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel - gärna inom vapen - är en merit men inget krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av det team som arbetar med utprovning av vapen för samtliga våra kunder. Arbetet genomförs i första hand lokalt men även i kampanjform, då vi har ett brett kontaktnät såväl internt på Saab som med kunder och leverantörer runt om i världen.

För att optimera utprovningen så arbetar vi i nära samarbete med våra grannsektioner inom utprovning av taktiska system och integration. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Vi är en del av Saab Aeronautics.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Apply for job!