Combitech förvärvar majoritet i norskt konsultbolag

Teknikkonsultföretaget Combitech växer i Norge genom att förvärva 70% av aktierna i Bayes Risk Management AS, med option om att förvärva övriga aktier inom 18 månader. Affären är ett led i Combitechs strategi att växa på den norska marknaden.

Combitech AB har tecknat avtal om att förvärva 70% av aktierna i Bayes Risk Management AS. Bayes är ett norskt konsultbolag som levererar tjänster inom området riskanalys till olje- & gassektorn, samt finansmarknaden. Företaget, med bas i Stavanger, har ett 30-tal anställda och utsåg 2010 till Gasellföretag av Dagens Naeringsliv.

Förvärvet är en del av Combitechs strategi att växa på den norska marknaden. 2010 etablerades Combitech AS och tidigare i år har Combitech tecknat flera strategiskt viktiga avtal i Norge, till exempel ett ramavtal kring utbyggnaden kring det norska nödkommunikationsnätet Nødnett och som exklusiv leverantör av krishanteringstjänster till Oslo Lufthavn.

 – Bayes Risk Management är ett framgångsrikt företag med en hög kompetensnivå hos medarbetarna. Företaget har en etablerad ställning på olja & gas-marknaden och tillsammans kan vi erbjuda kunderna ett betydligt bredare utbud av tjänster. Det senaste halvåret har vi sett flera bevis på att våra marknadsansträngningar i Norge gett frukt och vi ser företagen inom olje- & gassektorn som intressanta potentiella kunder, säger Combitechs vd Marie Bredberg.

 – Genom Combitech får vi en stark och stabil delägare och möjlighet att leverera en större bredd av tjänster på marknaden. Vi kan därmed vara med och konkurrera om större avtal på marknaden, säger Lasse Berg Andersen, styrelseordförande i Bayes Risk Management.

 Köpet träder i kraft 1 augusti 2012, förutsatt att affären godkänns av den norska konkurrensmyndigheten. Säljare är Bayes Holding AS.

Om Bayes
Bayes är ett norskt, forskningsdrivet konsultföretag inom riskanalys som startade 2005. Företaget har huvudkontor i Stavanger och är också lokaliserat i Oslo. Bayes är helägt av de anställda och blev korat till ”Norges starkaste företag” av  Dagens Næringsliv och Bedriftsidretten 2010.

Om Combitech
Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag som kombinerar teknik, miljö och säkerhet. Företaget, som är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB, har 1200 medarbetare fördelat på 20 orter i Sverige, och har även kontor i Norge. Läs mer på www.combitech.se