Saab levererar marint laservarnarsystem

Saab har tecknat ett kontrakt med Rheinmetall Waffe Munition i Tyskland om att leverera ett system med laservarnings-sensorer till Rheinmetalls MASS självskyds-system inom ramen för ett uppgraderingsprogram för fregatter i Stillahavsregionen.

Saab Grintek Defence har tidigare samarbetat med Rheinmetall Waffe Munition om att leverera liknande system till flottan i Tyskland och Förenade Arabemiraten. Kontraktets värde är ungefär 14 miljoner rand (cirka 10 MSEK) och utgör en kostnadseffektiv lösning för både huvudentreprenören och slutanvändaren. Slutleveransen av hårdvaran förväntas ske i slutet av 2017.  Ytterligare ett kontrakt för reservdelar och tjänster förväntas följa 2015.

– Det här är ett viktigt kontrakt för Saab Grintek Defence. Att kunden har valt Saabs marina laservarningssystem för självskydd ombord på sina fartyg, understryker hur allvarligt laserhotet är mot dagens flottstyrkor, särskilt vid kustnära operationer, säger Gareth Morris, marknads- och försäljningschef vid Saab Grintek Defence.

Utveckling och produktion kommer att ske på Saab Grintek Defence i Sydafrika.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter, +46 (0)734 180 018, presscentre@saabgroup.com

Saab Sub-Saharan Africa, Anne Lewis-Olsson, +27 (0)71 6810429 

 

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/Twitter

www.saabgroup.com/YouTube

 

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.

 

Följande filer är tillgängliga för nedladdning:

PDF