Sara Johansson är Årets kvinnliga förebild

"Genom grundandet av Female Leader Engineer jobbar hon engagerat med att motivera och inspirera unga kvinnor att våga ta sig an nya utmaningar, vilket har en tydlig koppling till Saabs satsningar på att få fler kvinnliga chefer." Så står det i motiveringen till att Sara Johansson, utvecklingsingenjör på Scania, tilldelats Saabs hedersutmärkelse Årets kvinnliga förebild 2015.

 

– Det är fantastiskt roligt. Jag blir stolt. Stolt över mig själv, att jag också kan vara en förebild. Särskilt då jag de senaste åren lagt mycket tid och energi på att grunda och driva Female Leader Engineer (FLE). Det vi vill åstadkomma är just att synliggöra kvinnliga ingenjörer och på så sätt öppna för fler ledarskapskarriärer inom näringslivet, berättar Sara.

Under sitt sista år på civilingenjörsutbildningen Design och produktframtagning, vann Sara Kungliga Tekniska Högskolans (KTH) utmärkelse Future Female Leader Award och med det ett 18 månaders skräddarsytt trainee-program på Scania, Sandvik och Skanska. Följande år lades utmärkelsen på is varpå Sara tillsammans med tre andra deltagare beslutade att ta konceptet vidare. Det blev startskottet för FLE. Idag har det initiativet växt till en organisation om 20 personer med Sara som styrelseordförande.

Berätta om Female Leader Engineer?

– Det är en utmärkelse för kvinnliga ingenjörsstudenter på KTH och Chalmer i samarbete med sex svenska stora industriföretag. Vinnaren av FLE får ett skräddarsytt traineeprogram hos flera av partnerföretagen. Partnerföretagen verkar inom olika branscher men alla är stora svenska industriföretag. Där sitter makten i industrisverige och det är där vi ska påverka. Samtidigt ser också företagen många fördelar med partnerskapet. Vi skapar bland annat en kunskapsplattform för företagen i hur man kan tänka kring frågor om jämställdhet och mångfald, inte minst när det kommer till rekrytering. Det går inte att rekrytera som man alltid gjort och tro att man kommer öka andelen kvinnor på sikt.

När väcktes ditt intresse för teknik?

– Jag har alltid varit lite klurig och gillat problemlösning. Men detta var inget som jag direkt kopplade till ett teknikintresse. Däremot förstod jag någonstans att om man tycker att det är kul med problemlösning så är ingenjör ett bra karriärval. När jag väl började på KTH insåg jag snabbt att det är i tekniken de klurigaste problemen finns.

Vad skulle du säga till en ung tjej som funderar på en teknisk utbildning?

– Jag skulle säga att ingenjörsyrket är väldigt roligt för att man får möjlighet att påverka framtiden. Det är viktigt att veta att ingenjörer behövs överallt. Man måste inte jobba med motorer.

Hur viktigt är förebilder för att kvinnor ska söka sig till tekniska karriärer?

– Det är viktigt att lyfta fram förebilder eftersom de realiserar våra drömmar. Man kanske drömmer om en viss karriär eller att jobba med något speciellt och ser man då någon som liknar en själv, och som gör det som man själv drömmer om, så blir ens drömmar genast tydligare och nåbara.  

Industrin domineras av män. Hur får vi in fler kvinnor i branschen?

– Jag tycker att industrin bör fokusera på att se mer till kompetens och potential och att inte fastna i stereotyper. Jag upplever att industrin gärna vill placera människor i fack. Där är en typisk chef eller där är en typisk specialist. Det som industrin verkligen behöver är människor som är annorlunda och tänker om och tänker nytt. Här spelar det ingen roll om man är kvinna eller man, menar Sara bestämt.