Saab växer och nyanställer

Saab växer och har stort behov av fler utvecklingsingenjörer både i Linköping och Karlskoga. ”Vi söker både nyutexaminerade och mer erfarna medarbetare,” säger Åsa Borg, chef för utvecklingsenheten. Ta chansen att jobba med banbrytande teknik och med goda karriärmöjligheter i ett företag som spelar en viktig roll i samhället.

Dynamics är ett av sex affärsområden inom Saab och har i dag omkring 2 400 anställda. Eftersom verksamheten växer finns nu ett stort behov av att anställa ytterligare totalt 130 medarbetare.

– Vi har behov av olika typer av utvecklingsingenjörer – framför allt programvaruutvecklare och kompetens inom systemsäkerhet och ’systems engineering’, alltså att man kan ta ett helhetsgrepp över stora system, säger Åsa Borg, chef för utvecklingsenheten inom Saabs affärsområde Dynamics.

Bland produkterna som utvecklas och vidareutvecklas inom affärsområdet finns till exempel missilsystem, torpeder och understödsvapen. Arbetsuppgifterna kan handla om teknikutveckling, att förbättra befintliga produkter, utveckla nya produkter eller att göra konceptstudier för framtida system.


– Att vara utvecklingsingenjör på Saab är verkligen omväxlande och mångsidigt, säger Åsa Borg. Det kan till exempel innebära att man skriver programvara för ett robotsystem, går ner i källaren för att kolla hur den beter sig och sedan upp till datorn igen för att skriva om koden.

Själv beskriver hon sig som ”tekniknörd” i grunden och säger att ett gediget teknikintresse är en fördel om man vill söka sig till Saabs affärsområde Dynamics.

– Det som präglar miljön i både Linköping och Karlskoga är att man får möjlighet att jobba både brett eller gå på djupet, och med korta och långa projekt.

Sedan Åsa Borg började som programvaruutvecklare på Saab 2002 har hon hunnit med att jobba inom många olika delar av företaget och i många olika roller. Hon har varit projektledare verksamhetsutvecklare, programvaruutvecklare, kvalitetschef och affärsutvecklare, och för tio år sedan tog hon klivet till att bli chef.

– Saab är ett stort högteknologiskt företag med oändliga möjligheter att utvecklas och alla de förmåner som finns på ett stort svenskt bolag, men samtidigt är Dynamics litet nog för att man ska kunna känna lära känna verksamheten på djupet, säger hon.

Vill jobba med spetsteknik

Att få jobba med spetsteknik var ett av skälen till att Hannah Rönnquist sökte sig till Saab efter sin militärtjänst och en avklarad maskiningenjörsutbildning vid Linköpings universitet.
– På Saab får man verkligen jobba med häftig teknik, säger hon.

Hannah började på Saabs affärsområde Dynamics i Linköping för fyra år sedan och jobbar med utvecklingen av Saabs sjömålsrobot RBS15. Utveckling av den nya sjömålsroboten har beställts av den svenska försvarsmakten och den ska bland annat installeras på Gripenflygplanen och på svenska flottans fartyg i Visbyklassen.

I dag är Hannah 28 år och har växlat över till att bli delprojektledare. Hennes tolvmannateam, där även konstruktörer och hållfasthetsexperter ingår, ansvarar för att utveckla robotens hölje, skrovet, i så lätta och hållfasta material som möjligt. Hon säger att hon i sin nya roll motiveras av möjligheten att driva och hålla kollen på sitt delprojekt, alla kontakter med de andra projektledarna som ingår i utvecklingsteamet och inte minst den innovativa problemlösningsattityden i hennes eget team.

– Vi har ett väldigt öppet klimat där det är lätt att samarbeta. Dessutom uppskattar jag att Saab är ett tryggt företag där det finns stora möjligheter att utvecklas och söka nya utmaningar, säger Hannah Rönnquist.

Bidrar till något viktigt

Att jobba inom försvarsindustrin ser hon som en möjlighet att vara med och bidra till något viktigt i samhället.

– Jag ser försvarsindustrin lite som en hemförsäkring. För mig är det en självklarhet att vi utvecklar försvaret; vi behöver en bra försäkring, med bra utrustning, för att svara upp mot hoten som finns i vår omvärld i dag. 

Mångfald viktigt i rekryteringen

Inom Saab finns en övertygelse att mångfald ger organisationen tillgång till olika perspektiv och därmed ökad innovationskraft. Mångfald är därför en viktig del av Saabs globala rekryteringsprocess och ingår också i bolagets ledarskapsutbildningar.

– Vi uppskattar varje individs unika bidrag till bolaget, oavsett vad de har för kön, erfarenhet eller bakgrund, säger Åsa Borg. Målsättningen inom hela företaget när det gäller jämställdhet är till exempel att till 2025 öka andelen chefer som är kvinnor till 30 procent globalt och 35 procent i Sverige, säger Åsa Borg.